Hozzávalók (8 fő részére):

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg reszelt sajt /lapka sajt /
  • 10 dkg gépsonka vagy amennyi szükséges
  • Étolaj a jénai lekenéshez
  • Hús lekenéshez :25 dkg natúr sajtkrém
  • Ízlés szerint só és bors
  • Csipet szerecsendió
  • Tetejére :3-4 evőkanál tejföl +kiskanál snidling apróra vágva Petrezselyemzöld, Reszelt sajt

Elkészítés:

Húsokat megmosom, ketté vágom, kiklopfolom, besózom. Annyi gépsonkát és reszelt sajtot előkészítek, ahány szelet husi lett.Sütő edényt zsiradékkal vékonyan lekenem. Sajtkrémet kikeverem sóval, borssal, szerecsendióval, majd rákenem a hússzeletekre. Teszek rá egy szelet sonkát és sajtot, feltekerem.Jénai tálba sorakoztatom a tekercseket. Tejfölhöz adok egy teáskanál petrezselyemzöldet és metélő hagymát, elkeverem, majd befedem vele a husikat.Tetejére reszelt sajtot szórok. Előmelegített sütőben 170 fokon 45-50 percig sütöm.

Nagyon finom, puha, szaftos husi lett. Bármilyen körettel finom. Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂

Kategóriák: Receptek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük