Hozzávalók (8 fő részére):
- 1 kg csirkemell
- 15 dkg reszelt sajt /lapka sajt /
- 10 dkg gépsonka vagy amennyi szükséges
- Étolaj a jénai lekenéshez
- Hús lekenéshez :25 dkg natúr sajtkrém
- Ízlés szerint só és bors
- Csipet szerecsendió
- Tetejére :3-4 evőkanál tejföl +kiskanál snidling apróra vágva Petrezselyemzöld, Reszelt sajt
Elkészítés:
Húsokat megmosom, ketté vágom, kiklopfolom, besózom. Annyi gépsonkát és reszelt sajtot előkészítek, ahány szelet husi lett.Sütő edényt zsiradékkal vékonyan lekenem. Sajtkrémet kikeverem sóval, borssal, szerecsendióval, majd rákenem a hússzeletekre. Teszek rá egy szelet sonkát és sajtot, feltekerem.Jénai tálba sorakoztatom a tekercseket. Tejfölhöz adok egy teáskanál petrezselyemzöldet és metélő hagymát, elkeverem, majd befedem vele a husikat.Tetejére reszelt sajtot szórok. Előmelegített sütőben 170 fokon 45-50 percig sütöm.
Nagyon finom, puha, szaftos husi lett. Bármilyen körettel finom. Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂
0 hozzászólás